Hotové dezerty a jogurty - tipy na zpestření jídelníčku pro starší děti a dospělé při bezmléčné dietě

02.03.2015 10:30

Co dát dětem na svačinku, když nesmí mléko? Pokud bude mít dítě pestrou a vyváženou stravu nemusíte se bát, že mu bude něco chybět, mléko nahrazovat nemusíte. Pokud Vás však přeci jen přepadne nálada na jogurt či "mléčný" dezert a nechcete se Vám jej zrovna doma vyrábět, můžete si koupit většinou povedené hotové výrobky, které neobsahují ani kapku mléka.        

Bezmléčné, rostlinné jogurty a zakysané výrobky

Pokud nemáte alegii na sóju, která bývá při ABKM častá, může svůj jídelníček zpestřit širokou nabídkou kysaných sójových výrobků od firmy KALMA. Ke svačině si můžete dát třeba Sojagurt s müsli, Sojagurt s příchutí čoko a ovoce nebo Sojkyšku. Ze sóji je také další zakysaná specialita v biokvalitě s unikátním obsahem živých kultur Bifidus a Lactobacillus acidophilus SOJADE. Kvalitní francouzký výrobek je nabízen jako buď jako natur smetanově bílý mírně nakyslý jemný krém, který je vhodný k přímé spotřebě i vaření nebo s příchutěmi. Pochutnat si můžete na vanilce a skvělých ovocných příchutích - jahoda, višeň, citron, meruňka, ananas, švestka, třešeň, mango-broskev, borůvka, malina-maracuja, meruňka-guava. U nás tento sójový jogurt vede. Nejvíce ze všech se chutí blíží jogurtům z mléka. Velké plus je i velký podíl ovocné složky. Recenzi na jogurty Sojade najdete na www.proalergiky.cz. Živé kultury najdete i v jogurtech Joya Soya.

 

Chlazené, bezmléčné dezerty

Pokud sójové výrobky nesmíte, oceníte třeba ovesné dezerty. Hotové rýžové, sójové nebo mandlové dezerty koupíte od firmy NaturGreen. Jsou balené v praktických dvojbaleních a jsou k dostání v několika příchutích.  Mě osobně moc chutnají rýžové dezerty KIKA. Skvěle chutnají také asi nejvíce kupované rýžové dezerty s názvem AMUNÁČEK, které si můžete vybrat s příchutí rakytníku, borůvek, višní, malin. K výborné chuti Amunáčku učitě přispívá i fakt, že obsahuje 12% ovocné složky. Povedeným českým výrobkem jsou rýžové dezerty PROVITA , které jsou nabízeny v několika příchutích.

Sladký dezert je také AMAZAKE. K dostání je v jáhlové nebo rýžové variantě. Doporučené použití Amazake je v kombinaci s ovocem, vanilkou, skořicí nebo zázvorem, jako ingredience do pudinků a koktejlů, na sušenky, do dortů.

Chuť pudinku si můžete dopřát díky sójovému dezertu v bio kvalitě od Provamelu. Pudink si můžete koupit buď vanilkový, čokoládový či karamelový. Víc než příznivou recenzi na tento výrobek najdete na stránkách www.proalergiky.cz

 

Práškové směsi k domácí výrobě chlazených bezmléčných dezertů

Z prášku si můžete dezert vyrobit doma díky sypké směsi od firmy Biovega s názvem Dezert krémový bez vaření s příchutí čokolády, vanilky nebo kokosu. Stačí přidat vychlazené rostlinné mléko a pořádně vyšlehat.¨

 

Pokud však chcete sobě a svým dětem nachystat něco doma, máme pro Vás osvědčený recept na domácí jogurt z rostlinných mlék.

Diskusní téma: Hotové dezerty - tipy na zpestření jídelníčku pro starší děti a dospělé při bezmléčné dietě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek