Co se dá koupi v obchodech - bezmléčné vychytávky na sladké pečení

03.03.2015 13:33

Chcete upéct dort či udělat mléčný dezert a nevíte čím nahradit smetanu v krémech, náplních a polevách? Nezoufejte. Nahradit se dá vše.

 

Rostlinné šlehačky bez mléka

Bez klasické smetanové šlehačky se také obejdete. Můžete ji nahradit rostlinnými šlehačkami. Na trhu je k dostání např. kokosová, rýžová či sójová šlehačka. Rýžovou šlahačku najdete také ve spreji. Méně tučnou alternativou jsou rostlinné smetany na vaření. Na portálu www.proalergiky.cz vyšla nejlépe v hodnocení rostlinných smetan sójová smetana od Provamel Bio.

 

Salko bez mléka

Salko bez mléka sice nekoupíte, ale podle našeho receptu si jej můžete vyrobit doma.

 

Polevy, želé a náplně bez mléka a másla

Při pečení sladkostí se určitě může hodit Karobová glazura na pečivo. Zdravější varianta kakaa je určitě karob. Je bohatý na železo a vitamíny A a B. Vhodný na připravu lahodných karobových nápojů, koktejlů, do kaší, sladkých krémů, zmrzliny, pomazánek apod. 

Polevy bez použití mléka či másla má ve své nabídce firma BIOVEGAN, která je nabízí v několika příchutích jahodová, karamelová, čokoládová

Na polevu s ovocem či zeleninové aspiku můžeme použít Agar-agar. Je to  přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. 

 

 

Bezmléčné zmrzliny

Tato firma vyrábí také sypké směsi na přípravu zmrzlin s použitím rostlinných mlék.