Co se dá koupi v obchodech - bezmléčné vychytávky na sladké pečení
Rostlinné šlehačky bez mléka
Bez klasické smetanové šlehačky se také obejdete. Můžete ji nahradit rostlinnými šlehačkami. Na trhu je k dostání např. kokosová, rýžová či sójová šlehačka. Rýžovou šlahačku najdete také ve spreji. Méně tučnou alternativou jsou rostlinné smetany na vaření. Na portálu www.proalergiky.cz vyšla nejlépe v hodnocení rostlinných smetan sójová smetana od Provamel Bio.
Salko bez mléka
Salko bez mléka sice nekoupíte, ale podle našeho receptu si jej můžete vyrobit doma.
Polevy, želé a náplně bez mléka a másla
Při pečení sladkostí se určitě může hodit Karobová glazura na pečivo. Zdravější varianta kakaa je určitě karob. Je bohatý na železo a vitamíny A a B. Vhodný na připravu lahodných karobových nápojů, koktejlů, do kaší, sladkých krémů, zmrzliny, pomazánek apod.
Polevy bez použití mléka či másla má ve své nabídce firma BIOVEGAN, která je nabízí v několika příchutích jahodová, karamelová, čokoládová
Na polevu s ovocem či zeleninové aspiku můžeme použít Agar-agar. Je to přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu.
Bezmléčné zmrzliny
Tato firma vyrábí také sypké směsi na přípravu zmrzlin s použitím rostlinných mlék.