Ochutnáno : kokosový jogurt a konopný dezert

23.02.2016 17:08

Po měsíci občasného snězení sójového jogurtu na svačinku jsme bohužel zjistili, že se dceři rapidně zhoršil ekzém. Vyrážky kolem pusy se jí objevily i po lžičce rýžového dezertu Kika. Nejspíš reakce na chemickou "vanilku". Proto hledám na netu i b obchodech další možnosti svačinek.

V kamenném obchodě se zdravou výživou jsem narazila na chlazený konopný dezert od firmy Sojade s příchutí čokolády. Protože jogurty firmy SOJADE jsou luxusní, neváhala jsem ani minutu. Dcerce moc chutná. Dvojbalení vyšlo na  57 Kč (2x100g). Vysoká cena je nejspíš díky BIO kvalitě. Ve složení se uvádí 82% konopné šťávy. Pátrala jsem na internetu zda se nevyrábí i jiné příchutě, ale vypadá, že ne.

Další novou ochutnávkou pro nás byly kokosové jogurty COYO. Pořizovací cena je šílená, ale za kvalitu se hold platí. 125 g balení vyjde na 69 Kč. Když se podíváte na složení, pochopíte - 99% kokosové mléko, tapiokový škrob a vybrané probiotické kultury. Žádné chemické náhražky a dochucovadla, bez cukru a jiných sladidel. Vybrat si můžete v několika příchutích - natural, mango, raw čokoláda, vanilka nebo lesní směs.