Nutella bez mléka - tipy na zpestření jídelníčku pro starší děti a dospělé při bezmléčné dietě

03.03.2015 13:25

Dětem, které mají ABKM nemusíte odepírat sladké pochoutku, kterou děti většinou zbožňují. Jen jim nabídnete o fous zdravější alternativu sladkého mlsání.

 

Místo Nutelly můžete svým dětem nabídnout  karobovou pomazánku Carobella. Jedná se o lehce roztíratelnou sladkou pomazánku slazenou pouze kukuřičným sirupem. Sezamela, to je další rostillná náhrada za nutellu, která obsahuje pouze  sezamovou omáčku a rýžový sirup.

SAMBA oříšková pomazánka s kokosem BIO je vynikající na pečivo, do desertů, ke slepování cukroví a piškotů, na pečení i přímé mlsání.

Další alternativou je makedonské tahini s medem. Sladká pochoutka, samotná nebo jako krém, přezdívaná jako "Řecká nutella" Výborná pomazánka na pečivo, celozrnné chlebíčky nebo jen tak k mlsání. Tahini je sezamová pasta připravená z rozdrcených sezamových semínek.

Nutella má základ v oříškovém krému, které se dají udělat z nejrůznějích ořechů. Na trhu je k dostání celá řada oříškových másel, které kromě rozmixovaných ořechů neobsahují další přídavné látky. Můžete ochutnat mandlové máslo, lískooříškové, z makadamových ořechů apod.

Nebo nutellu můžete udělat doma. Ta možná bude ještě lepší varianta. Recept na domácí nutellu bez mléka najdete na našich stránkách.

Diskusní téma: Nutella bez mléka - tipy na zpestření jídelníčku pro starší děti a dospělé při bezmléčné dietě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek