Pomazánka z patizonu pro milovníky tvarůžků bez tvarůžku

01.03.2015 21:00

Bezlepková, bezmléčná a bezvaječná pomazánka pro milovníky voňavých tvarůžek :-)

 

Co budeme potřebovat?

1 ks malý patizon, 1 ks cibule, sójový sýr natto, 3 polévkové lžíce uvařené bílé rýže, celer, sójová omáčka shoyu, 1 polévková lžíce umeocet (zdraví prospěšná „náhrada“,  za sůl i za ocet, místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou) 2 polévkové lžíce  tahini (sezamová pasta vyrobená z drcených sezamových semínek a mořské soli) , šťáva z citronu, 1 polévková lžíce hořčice

 

Nakrájené kousky patizonu uvaříme v  50ml vody s umeoctem doměkka. Na oleji orestujeme  dozlatova cibulku a celer, před vypnutím  zastříknout sójovou omáčkou. Uvařený patizon spolu s orestovaným celerem a cibulí osolíme a  rozmixujeme dohladka spolu s vrchovatou lžicí sýra natta, tahini, vařenou rýží, citrónovou šťávou a hořčicí.