Pomazánka z patizonu pro milovníky tvarůžků bez tvarůžku
Bezlepková, bezmléčná a bezvaječná pomazánka pro milovníky voňavých tvarůžek :-)
Co budeme potřebovat?
1 ks malý patizon, 1 ks cibule, sójový sýr natto, 3 polévkové lžíce uvařené bílé rýže, celer, sójová omáčka shoyu, 1 polévková lžíce umeocet (zdraví prospěšná „náhrada“, za sůl i za ocet, místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou) 2 polévkové lžíce tahini (sezamová pasta vyrobená z drcených sezamových semínek a mořské soli) , šťáva z citronu, 1 polévková lžíce hořčice
Nakrájené kousky patizonu uvaříme v 50ml vody s umeoctem doměkka. Na oleji orestujeme dozlatova cibulku a celer, před vypnutím zastříknout sójovou omáčkou. Uvařený patizon spolu s orestovaným celerem a cibulí osolíme a rozmixujeme dohladka spolu s vrchovatou lžicí sýra natta, tahini, vařenou rýží, citrónovou šťávou a hořčicí.